Kirjoitettu

Matcha Suklaakakku

Ainesosat:

  • 5 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 200 g sokeria
  • 1 lusikallinen vaniljasokeria
  • 250 g pehmeää voita (tai margariini, öljy)
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivontajauhetta
  • 100 g tummaa suklaata (70%)
  • 2 kukkurallista teelusikkaa Matcha jauhetta

Kuorrutukseen:

  • 100 g valkosuklaata
  • 200 g tuorejuustoa
  • 50 g pehmeää voita (tai margariini, öljy)
  • 1 lusikallinen vaniljasokeria
  • Koristelu: 100 g suklaalastuja, tummasta suklaasta

 

 

Valmistus:

Kuumenna uuni 200 ° C ja rasvaa kakkuvuoka voilla. Ota 3 munaa ja erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset, suola ja 100 g sokeria. Lisää 3 keltuaista ja loput kaksi munaa toiseen 100 g sokeria ja vatkaa kunnes saat kermavaahtomaisen koostumusken. Nyt lisätään pehmeä voi ja sitten jauhot ja leivinjauhe ja sekoitetaan, kunnes taikina on sopivan pehmeä, jotta sen voi jakaa kahteen. Lisää Matcha jauhe toiseen puoleen taikinasta ja sitten varovasti sekoita puolet vatkatuista valkuaisista taikinaan lastalla. Nyt sulata tumma suklaa vesihauteessa ja kun se on jäähtynyt hieman lisää se loppuosaan taikinasta ja sitten varovasti sekoita siihen loput munanvalkuaiset lastalla. Kaada suklaa taikina vuokaan ja litistä se lastalla, kaada Matcha seos varovasti päälle sekoittamatta kerroksia ja tasoita.

Paista kakku 8 minuuttia 200 ° C: ssa laske lämpötila 180 ° C ja jatka paistamista vielä 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin paistamisen jälkeen.

Kuorrutus:

Sekoita tuorejuusto, 50 g pehmeää voita ja vaniljasokeri. Sulata valkosuklaa vesihauteessa, anna sen jäähtyä hieman ja lisää se tuorejuusto-voi seokseen. Anna kuorrutuksen jäähtyä muutaman minuutin ajan jääkaapissa ja levitä tasaisesti jäähtyneen Matcha-suklaa- kakun päälle lastalla. Koristele kakku 100 g tummaa suklaalastuilla.

Kirjoitettu

Mikä on Speciality Coffee?

Speciality coffee määrittelee kahveille laadun, joka on eduksi kaikille yhdistyksen jäsenille (kahvin viljelijät, paahtajat, baristat ja myyjät) ja kaikille kahvin laadusta kiinnostuneille:

Speciality coffee arvosanalla määritellään annetut kriteerit täyttävä laatu kahvista tehtyyn juomaan, jotta kahvista nauttivat kuluttajille tarjotaan ainutlaatuinen laatu, maku ja persoonallisuus, joka eroaa ja on parempi kuin yleisesti saatavilla olevat kahvijuomat tarjoavat. Juoman perustuna on pavut, jotka on kasvatettu tarkasti määritellyillä alueilla, ja jotka täyttävät korkeimmat raakakahvin arvot, poimitaan, lajitellaan ja käsitellään käsin, paahdetaan kunkin lajikkeen parhaaksi koetuilla paahtomenetelmillä ja -asteilla, varastoidaan määrittellyillä kriteereillä ja valmsitetaan hyvillä välineillä ja ammattitaidolla.

Tämä ei ole vain määritelmä kahvin laadulle vaan se on kutsu kaikille kahvin käsittelyn monissa vaiheissa mukana oleville pyrkiä lisäämään kahvin huippuosaamista ja tuottaa täydellinen kuppi sekä lisätä kahvikulttuurin tietämystä ja leviämistä.

Makujen Taika on Euroopan speciality coffeen järjestön SCAE:n jäsen. Makujen Taika on erikoistunut myymään asiakkailleen parhaita ja speciality coffee luokituksen saaneita kahveja.

Kirjoitettu

Boutique Makujen Taika – Puhdistava ja Laihduttava ”viikko”

Terveisiä kaikille ”Boutique Makujen Tai’an” asiakkaille,

3 vuotta sitten 29.08. me avasimme putiikin oven! Viralliset avajaiset olivat vasta 18.10.

Ajattelemme, että ennen juhlintaa on hyvä puhdistaa kehonsa!

Tarjoamme erittäin voimakkaita tee-vaihtoehtoja, joissa on aineita, jotka auttavat aineenvaihdunnan parantumiseen, runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Apua luonnollisesti liian nesteen poistumiseen sekä auttaa laihduttamaan! Tarvitsee vain juoda teetä 40 päivää! Joka päivä teesekoituksia, joita konsultti voi tehdä kaupassa.

Seuraavista 7 teestä -15 %, jotka auttavat laihduttamaan jopa 5kg!

– ”Paahdettu Mate”
– ”Pu Erh Luomu”
– ”Lapacho Matto Grosso” yrttitee
– ”Nana Minttu” yrttitee
– ”Sauna tee” yrttitee
– ”Fenkoli-anis” yrttitee
– ”Kuivattu Nokkonen” yrttitee

Tarjous on voimassa: 4.9.–18.10.2017

P.S. Rohkeat, jotka laittavat teestä tai itsestä teen kanssa kuvan omaan fb:lle, instagrammiin hashtagilla @makujentaika #makujentaika #boutiquemakujentaika #makujentaikapuhdistavajalaihduttavaviikko saavat -50 % seuraavasta teestä:
”Sauna tee” ja ”Basilika Sitruuna Rooibos”!

Kirjoitettu

Fetajuustoa ja vihreä tee marinadi

Ainekset:

• 1 paketti fetajuusto (mieluiten lampaanmaidosta)
• 2 rkl suurilehtistä vihreää teetä
• 1 l vettä
• oliiviöljyä
• 2-3 valkosipulin kynttä
• chiliä ja suolaa maun mukaan

 

Valmistus:

Kaada noin 70 – 80 asteista vettä teelehdille ja anna hautua, kunnes lehdet ovat avautuneet kokonaan.
Valmista teetä ei käytetä marinadin. Sen voit vaikka nauttia. Aseta hautuneet teelehdet laajaan kulhoon ja
jätä ne Jäähtymään ja kuivumaan hieman. Sillä välin jauha valkosipuli ja chili morttelissa ja lastalla. Lisää
noin puolet teelehdistä ja jatka lastalla kunnes saat sileää tahnaa.
Nyt leikkaa feta pieniksi kuutioiksi ja sekoita se varovasti tahnan ja Jäljellä olevien tee-lehtien kanssa. Täytä
Feta-Tea- sekoitus purkkiin ja kaada oliiviöljyä päälle, kunnes juustopalat on juuri peitetty.
Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 6 tuntia ja tarjoile patongin tai vaalean leivän kera.

Kirjoitettu

Turkkilaisen kahvin valmistaminen

On tärkeää, että kahvi on mahdollisimman tuoretta, hiemoksi jauhettua ja mieluummin tummapaahtoista.

 

Turkkilainen kahvi muistuttaa suomalaista pannukahvia, mutta mikäli kahviin halutaan sokeria se pitäisi lisätä jo tekovaiheessa. Valmista kahvia ei enää sekoiteta.  Yleensä perinteisessä turkkilaisessa kahvissa on sokeria, mutta sitä voi valmistaa myös ilman. Perinteisesti kahvi on valmistettu hiilloksessa hyvin hitaasti. Eikä sitä voi jättää valvomatta. Jossain vaiheessa kahvi alkaa kuohua ja sitä pitäisi kaataa pikku määrä kerrallaan kahvikuppiin juuri ennen kuin kahvi kiehuu yli. Yleensä tämä toistetaan kolme kertaa. Mittaa pannuun (terk. cezve) 100ml kylmää vettä 1 tl kahvia kohden. Lisää haluttua määrää sokeria ja seikoita.

 

Keitä hiljalleen kunnes kahvin pintaan alkaa kertyä vaahtoa. Pikkulusikkaa apuna käyttäen kerää kahvikupin pohjaan vaahtoa. Mikäli teet kerralla enemmän

kuin yhden kupillisen kahvia varmista, että jokaiseen kuppiin tulee suunnilleen saman verran vaahtoa. Tällä lailla saadaan kahvin pintaan haluttua ja arvostettua vaahtoa.

 

Laita kannu takaisin liedelle. Kun kahvi alkaa kuohua ja juuri ennen kuin se kiehuu yli, ota kahvi liedeltä pois ja kaada osan kahvista kuppiin/kuppeihin.

Kiehauta uudestaan ja toista tätä vielä pari kertaa kunnes kuppi/kupit tulevat täyteen. HUOM! Turkkilaisen kahvipannun voi sähköliedellä lämmittää kätevästi käyttäen paistinpannua.