Posted on Jätä kommentti

Turkkilaisen kahvin valmistaminen

On tärkeää, että kahvi on mahdollisimman tuoretta, hiemoksi jauhettua ja mieluummin tummapaahtoista.

 

Turkkilainen kahvi muistuttaa suomalaista pannukahvia, mutta mikäli kahviin halutaan sokeria se pitäisi lisätä jo tekovaiheessa. Valmista kahvia ei enää sekoiteta.  Yleensä perinteisessä turkkilaisessa kahvissa on sokeria, mutta sitä voi valmistaa myös ilman. Perinteisesti kahvi on valmistettu hiilloksessa hyvin hitaasti. Eikä sitä voi jättää valvomatta. Jossain vaiheessa kahvi alkaa kuohua ja sitä pitäisi kaataa pikku määrä kerrallaan kahvikuppiin juuri ennen kuin kahvi kiehuu yli. Yleensä tämä toistetaan kolme kertaa. Mittaa pannuun (terk. cezve) 100ml kylmää vettä 1 tl kahvia kohden. Lisää haluttua määrää sokeria ja seikoita.

 

Keitä hiljalleen kunnes kahvin pintaan alkaa kertyä vaahtoa. Pikkulusikkaa apuna käyttäen kerää kahvikupin pohjaan vaahtoa. Mikäli teet kerralla enemmän

kuin yhden kupillisen kahvia varmista, että jokaiseen kuppiin tulee suunnilleen saman verran vaahtoa. Tällä lailla saadaan kahvin pintaan haluttua ja arvostettua vaahtoa.

 

Laita kannu takaisin liedelle. Kun kahvi alkaa kuohua ja juuri ennen kuin se kiehuu yli, ota kahvi liedeltä pois ja kaada osan kahvista kuppiin/kuppeihin.

Kiehauta uudestaan ja toista tätä vielä pari kertaa kunnes kuppi/kupit tulevat täyteen. HUOM! Turkkilaisen kahvipannun voi sähköliedellä lämmittää kätevästi käyttäen paistinpannua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *