Julkaistu Jätä kommentti

Fetajuustoa ja vihreä tee marinadi

Ainekset:

• 1 paketti fetajuusto (mieluiten lampaanmaidosta)
• 2 rkl suurilehtistä vihreää teetä
• 1 l vettä
• oliiviöljyä
• 2-3 valkosipulin kynttä
• chiliä ja suolaa maun mukaan

 

Valmistus:

Kaada noin 70 – 80 asteista vettä teelehdille ja anna hautua, kunnes lehdet ovat avautuneet kokonaan.
Valmista teetä ei käytetä marinadin. Sen voit vaikka nauttia. Aseta hautuneet teelehdet laajaan kulhoon ja
jätä ne Jäähtymään ja kuivumaan hieman. Sillä välin jauha valkosipuli ja chili morttelissa ja lastalla. Lisää
noin puolet teelehdistä ja jatka lastalla kunnes saat sileää tahnaa.
Nyt leikkaa feta pieniksi kuutioiksi ja sekoita se varovasti tahnan ja Jäljellä olevien tee-lehtien kanssa. Täytä
Feta-Tea- sekoitus purkkiin ja kaada oliiviöljyä päälle, kunnes juustopalat on juuri peitetty.
Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 6 tuntia ja tarjoile patongin tai vaalean leivän kera.